Редакция на обява Добави обява

Земеделците споделят: Кои са предимствата на комбайна Rostselmash RSM 161? 

25.09.2020 г.
13120
Кои са предимставата на комбайна Rostselmash RSM 161 - с този въпрос се обърнахме към зърнопроизводители, които работят с комбайна в своите стопанства. Ето какво споделиха те:

Красимир Петров, с. Бели Извор: RSM 161 овършава зърното качествено, чисто и бързо 

“Избрах комбайн RSM 161, защото обичам руската техника. По-достъпна е като цена и е по-лесна за поддръжка”. Това сподели Красимир Петров от с. Бели Извор, обл. Враца. В стопанството си на площ от 3 300 дка той обработва пшеница, царевица и слънчоглед. От 1 година работи с комбайна Rostselmash RSM 161, като вече го е използвал за жътва на всички култури в стопанството си:

“Доволен съм от комбайна и от бързина, с която работи. Комбайнът е лесен за обслужване и поддръжка. Качествено, чисто и бързо овършава зърното.”


Петър Печеников, общ. Главница: Комфортна кабина и достатъчна мощност на двигателя

Първа година с комбайн Rostselmash RSM 161 работи и зърнопроизводителят от Добруджа Петър Печеников. Той отглежда около 3 500 дка в силистренската община Главиница. 


“Разучих всичко за този комбайн, още когато излезе от производство като нов модел. Чета много руски и американски форуми, защото това са държави със силно развито земеделие заради площите, които имат. Поисках оферта от предишната фирма, която представляваше марката в България, но не успяхме да се договорим. Затова съм очарован от Оптиком - още първия път, когато отидох в базата им в Разград, ми обърнаха страхотно внимание. Постигнахме добро споразумение за цената на комбайна и с него си купих и всички необходими приспоспособления за жътвата”. 

Петър, който е и дългогодишен комбайнер, има поглед над работата на комбайни и от други марки и база за сравнение на Rostselmash RSM 161. Ето и основните изводи, които сподели:

“Машината е много добра. Сравнявайки RSM 161 с високия клас комбайни на John Deere, който съм карал, смея да твърдя, че кабината на Rostselmash e малко по-широка и по-комфортна, а по отношение на шума - е също толкова добре изолирана”.


След една година работа с комбайна, Петър споделя, че той е производителен и с достатъчна мощност на двигателя:

“Сравнявайки с комбайн New Holland CX 8.70, който също е двубарабанен, и много си приличат, при New Holland не достига мощност на двигателя, докато при RSM 161 няма проблем с мощността. Тя винаги е достатъчна, дори предостатъчна”.


Димитър Наумов, село Горица: Най-доброто предимство на RSM 161 е иновативният вършачен механизъм

Димитър Наумов обработва около 6000 дка земеделска земя в района на село Горица, Търговищко и работи с комбайна Rosteslmash RSM 161 от две години. 

“Най-доброто предимство на този комбайн е вършачният механизъм, който в сравнение с другите комбайни, е доста иновативен. Говорим за двата вършачни барабана, които като размери са доста големи и самата вършитба става доста качествено. Загубите ни са много малки”.

Откакто в стопанството работи RSM 161 земеделецът отчита и по-бързи темпове на прибиране на реколтата:

“Досега ние бяхме с 1 комбайн и по наши изчисления, на ден той правеше около 90-100 дка и ние трябваше да работим около 30 дни, за  да приберем реколтата. А с този голям комбайн вече дните за прибиране на реколтата са около 4 пъти по-малко. Т.е. прибираме реколтата за 5-6 дни”.

Официалният вносител на Rostselmash Оптиком с кампния за обратно изкупуване на стар комбайн срещу нов RSM 161 - до края на месец октомври:© 2020 АгроСалон - AgroSalon.BG

 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG