Редакция на обява Добави обява

Зърнопроизводители започнаха сеитба на царевица след жътвата на ечемик

24.06.2019 г.
13921
Екип на Агросалон.БГ видя на няколко полета в Южна България, че зърнопроизводители стартират веднага след жътва на ечемик - директна сеитба на царевица.

Това увеличава сериозно приходите от зърнопроизводство, макар, че рискува плодородието на почвата при практикуването на свръх-интензивно земеделие, което следва в последствие да се компенсира от правилно наторяване и обогатяване на почвените слоеве с естествени торове.
Директната сеитба без предварителна почвообработка се осъществява благодарение на уникалната и водеща в този сегмент технология от шведският производител VADERSTAD. Сеялката от днешната снимка, която споделяме с вас е от серията TEMPO L и бе оборудвана с бункер за тор с обем 5000 литра. Дозирането на торта се извършва от високопроизводителния апарат Fenix III с максимален капацитет от 350 кг/ха при скорост на сеитба от 15 км/ч. Електрически задвижвания дозиращ апарат FenixIII можe да променя прилаганата норма в зависимост от условията на полето чрез системата за променлива норма. Високопроизводителната система за прилагане на тор е в състояние да поддържа висока прецизност дори и при високи скорости.Сеитбата - веднага след жътва, на която Агросалон.БГ стана свидетел бе с най-големият модел сеялка VADERSTAD TEMPO L - 24 реда, агрегатирана към гумено верижен трактор John Deere T - серия. Освен на показаната снимка, аналогична сеитба отново със сеялка Tempo видяхме и в землището на Ямбол, но този път агрегатирана към гумено верижен трактор Challenger MT серия. Близо до Стара Загора, екипът на Агросалон.БГ се натъкна и на сеитба след жътва със сеялка Tempo, агрегатирана към трактор CASE IH Magnum, която бе без бункер за торовнасяне.
Vaderstad Tempo L е специално предназначена за директна сеитба, като чистачите, с които е оборудвана позволяват прецизна сеитба, дори в площи с много растителни остатъци (както на снимката от днес.)Царевицата, която се сее в късния вегитационен период през лятото има нужда от Вегетационен период – 90-140 дни за стабилно развитие. Жънете се в много късна есен или в началото на зимата, като в практиката се използват главно сортове за фураж. 
 


© 2019 Агросалон БГ
 

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Публикувай
Последно публикувани
към всички обяви

Последвайте АгроСалон във Фейсбук

Agrosalon.BG