shop.agrosalon.bg Онлайн магазин

New Holland спечели наградата Good Design за своя метанов концептуален трактор

09.01.2019 г. 1 150 1

New Holland получи престижната награда Good Design® за концептуалния си трактор с метанов двигател. Наградата се връчва от Музей на архитектурата и дизайна в Чикаго и Европейския център за архитектурно изкуство и градоустройство. 

Международното жури на Good Design®, съставено от професионалисти по дизайна, водещи специалисти в промишления сектор, журналисти и критици, отразяващи дизайнерските тенденции в глобален мащаб,  награди задвижвания с метан концептуален трактор за това, че претворява творчески дизайна на трактора и дава път на свързаните и новаторски технологии, въвеждащи алтернативни горива в селското стопанство.

Концептуалният трактор, задвижван на метан е един от продуктовите дизайни, подбрани от журито сред рекорден брой предложения на водещите световни производители и фирми за индустриален и графичен дизайн от над 47 държави. Наградата е утвърдено признание за най-иновативните и авангардни примери на индустриален, продуктов и графичен дизайн, произведени по целия свят, а подборът се основава на критериите за качествен дизайн от най-висока класа, за функционалност и естетика със стандарт много над всекидневните потребителски продукти и графики. Като носител на наградата, задвижваният с метан концептуален трактор ще бъде включен в Годишника на Good Design® за 2018-2019.

Карло Ламбро, президент на New Holland, коментира:

„Тази престижна награда е признание за иновативния и уникален подход на New Holland към футуристичния дизайн чрез използването на технологично нови материали за подобряване работната среда на тракториста, максималната видимост от изцяло остъклената кабина, ергономичността, както и възможността за интуитивно и последователно извършване на свързаните операции. Всичко това дава представа за визията на New Holland относно бъдещето на дизайна на трактора. Метановият концептуален трактор отива отвъд ограниченията за алтернативните горива и селскостопанските технологии, за да предостави авангардни решения за устойчиво и ефективно земеделие.”

В концептуалния трактор на метан дизайнерският екип на CNH Industrial преосмисля стайлинга на трактора с напълно интегриран подход на проектиране, при който капакът на двигателя, предните и задните калници и резервоарът за гориво създават преливащ се и стилен вид. Напълно остъклената кабина осигурява 360-градусова видимост с 20% увеличение на остъклението в сравнение при кабината на стандартен трактор. Плавният стъклен купол с напълно интегриран сателитен приемник за прецизно земеделие осигурява изцяло панорамен дизайн. Вътрешността на кабината предлага работна среда, която не е претрупана от уреди за опериране, а всички важни елементи за управление са върху вградената конзола за ръката на тракториста с допълнителни параметри на контролни функции, изписващи се на вградения пред погледа на тракториста дисплей.

Концептуалният метанов трактор на New Holland се отличава със система на задвижване, използваща новаторска ефективна технология на горене, специално разработена за селскостопански приложения от FPT Industrial, клон на CNH Industrial, която е сред първите, разработили ходова част за двигателите на природен газ и вече ги усъвършенстват повече от 20 години. 6-цилиндровият NEF метанов двигател осигурява същата мощност и въртящ момент като своя стандартен дизелов еквивалент, заедно с до 30% икономия на разходи и около 50% по-малко шум на двигателя. В реални полеви условия, метановият концептуален трактор произвежда поне 10% по-малко емисии на CO2 и намалява всичките вредни емисии с 80% в сравнение със стандартния дизелов трактор.

Екологичните му характеристики допълнително се подобряват, ако се кара на биометан, произведен от растителни остатъци и отпадъци от отглеждани в стопанствата култури за гориво, което води до почти нулеви емисии на CO2. Метановият концептуален трактор създава жизненоважна връзка, която затваря цикъла на Енергийно независимата ферма™, като използва енергията, произведена от земята и отпадъчните продукти, а това прави визията на New Holland за устойчиво бъдеще на земеделието постижима днес.

 

© 2019 Agrosalon.BG / Агросалон.БГ

към всички новини
{* Google ads *}